2009. január 15., csütörtök

Támpont hírlevél - FYI

Már megszokhattuk, hogy a Támpont Iroda munkalehetőségek sokaságával és ösztöndíj-lehetőségek tárházával lát el minket. Ez utóbbiakból néhány az alábbiakban olvasható:

TU DRESDEN

A Herbert Quandt Stiftung jelentős anyagi támogatással ösztöndíjat ajánlott fel a Drezdai Műszaki Egyetemre hallgatóknak, PhD hallgatóknak és kutatóknak is. A jelenlegi kiírás a 2009. nyári félévre szól.

A további részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A pályázatok beadási határideje 2009. január 16., péntek, 14:00, Támpont Iroda.



VULCANUS IN JAPAN
Az EU-Japán Ipari Együttműködési Központ a 2009/2010. tanévre is meghirdette a Vulcanus in Japan progamot, amely négyhónapos intenzív japán nyelvtanfolyamot és nyolchónapos szakmai gyakorlatot tesz lehetővé vezető japán ipari vállalatoknál. A pályázat keretében várhatóan 45-50 hallgató kaphat ösztöndíjat az Európai Unióból.
További részletek a Vulcanus honlapján találhatók. A pályázatok postára adási határideje 2009. január 20.



GOOGLE ANITA BORG MEMORIAL SCHOLARSHIP
A Google ösztöndíjára az informatikai területeken BSc, MSc vagy PhD tanulmányokat folytató hölgyek jelentkezhetnek. Az kiválasztott hallgatók 5000 eurót kapnak a 2009/2010-es tanévre.
További részletek a Google honlapján találhatók. Az online jelentkezés határideje 2009. január 26.



ATHENS
Az ATHENS program keretében lehetőség nyílik résztvenni Európa több vezető műszaki egyeteme egyikén egy ingyenes, kilenc napos részképzésen. A képzés minden meghirdetett kurzusra ingyenes. Az oktatást minden helyszínen kötelező részvételű kedvezményes árú kulturális programok kísérik. A programot a szervező egyetemek, illetve az Ile de France régió támogatja. Ez utóbbiból 14 fő Párizsba utazó hallgatónk, doktoranduszunk szállása is ingyenes. Az útiköltség minden esetben a hallgatót terheli.
További részletek a Nemzetközi Oktatási Központ honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. január 28.



COMENIUS TANÁRASSZISZTENSI ÖSZTÖNDÍJ
A Tempus Közalapítvány által koordinált program segítségével leendő , vagy frissen végzett tanárok bővíthetik pedagógiai, nyelvi, kulturális kompetenciáikat és ismereteiket, módszertani tapasztalatokra tehetnek szert, fejleszthetik nyelvtudásukat, ismereteket szerezhetnek a fogadó országról és az ottani oktatási rendszerről.
További részletek a Tempus Közalapítvány honlapján találhatók. A pályázatok postára adási határideje 2009. január 30.



HUYGENS ÖSZTÖNDÍJ
A HSP Huygens Program tehetséges hallgatók hollandiai tanulmányait támogatja. A program olyan pályázóknak szól, akik egy holland egyetemen szeretnének diplomát szerezni. Az ösztöndíj nem konkrét egyetemre szól, hanem a pályázó által egyénileg megszervezett hollandiai tanulmányokhoz nyújt jelentős támogatást. További részletek a program honlapján találhatók. A pályázatok beérkezési határideje 2009. január 31.



KTH (STOCKHOLM)
A stockholmi Királyi Műszaki Egyetem idén is meghirdeti a mesterképzését hálózati szolgáltatások és rendszerek szakon (Master Program in Network Services and Systems). A jelentkezés feltétele egy villamosmérnöki, mérnök informatikusi vagy alkalmazott matematikusi BSc diploma. További részletek a program honlpaján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. február 1.



GE FOUNDATION
A GE Foundation hároméves ösztöndíjra szóló pályázatot írt ki kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkező másodéves hallgatók számára. További részletek az IIE honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. február 13.



BAYHOST
A Bajor Tudományos, Kutatási és Művészeti Minisztérium ösztöndíjat ír ki a 2009/10-es tanévre Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna diplomásai számára. Az ösztöndíj egy bajor egyetemen folytatott doktori és posztgraduális tanulmányok finanszírozását támogatja. További részletek a Bayhost honlapján találhatók. Az online jelentkezés határideje 2009. február 15.



HOKKAIDO HUSTEP
A BME pályázatot hirdet 5 fő, a japán nyelv és kultúra iránt érdeklődő elsődiplomás hallgatóknak 1 éves HUSTEP (Hokkaido University Short-Term Exchange Program) tanulmányútra a Hokkaido University intézménybe.
További részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A pályázatok leadásának határideje 2009. február 17., 15:15, Támpont Iroda.

Nincsenek megjegyzések: